Tuntikuvaukset

Tuntiluokitukset:

Teho: 1=kevyt, 2=keskiraskas, 3=raskas

Koreografia: A=helppo, B=keskihaastava, C=haastava

Tuntiluokitukset ovat suuntaa-antavia.

 

LIHASKUNTO
Patteritreeni 2-3A

Monipuolinen lihaskuntotreeni, jossa vuorottelevat puhtaat lihaskuntoliikkeet ja sykettä nostavat liikkeet. Liikkeissä vaihtoehtoja jokaiselle taito- ja kuntotasolle. Ohjaamassa kokenut fysioterapeutti. Saat treenistä itsellesi sopivan – mukavan hikisen tai kaikki mehut irti.

Tehomuokkaus 2A

Tehomuokkaus on perushelppo lihaskuntotunti: ei sisällä vaikeita askelkuvioita eikä hyppyjä. Tunnilla tehdään monenlaisia liikkeitä tangolla, käsipainoilla ja step-laudalla. Tempo on suhteellisen rauhallinen ja painot jokainen valitsee omien voimiensa mukaan. Tämä tunti sopii kaikille aloittelijasta kokeneempaankin treenaajaan.

Vatsapeppu 2A

Tunnilla keskitytään erityisesti vatsa- ja pakaralihaksiin, joihin haetaan poltetta erilaisilla lihaskunto- ja sykettä nostavilla liikkeillä. Tunti on yksinkertainen, mutta tehokas. Tarkoituksena on kiinteyttää lihasta ja polttaa rasvaa.

Kahvakuula 2A

Kahvakuulaharjoittelu on monipuolista ja toiminnallista: kehoa käytetään kokonaisuutena. Kahvakuulalla tehtävät harjoitteluliikkeet ovat usein laajoja ja isoja liikkeitä, jossa kehon isot lihakset työskentelevät. Isot liikkeet vaativat myös vartalon hallintaa, jolloin keskivartalon lihakset ja tärkeät pienet tukilihakset vahvistuvat. Kahvakuulaharjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä, tasapainoa, vartalon hallintaa ja koordinaatiota.

Kuntopiiri/ Circuit 2A

Kuntopiireissä ja Circuiteissa vahvistetaan lihaskuntoa. Tunnit koostuvat kiertoharjoittelusta: liikkeissä käytetään kuntosalilaitteita, irtopainoja ja kehon omaa painoa. Ryhmässä tekeminen on hauskaa ja motivoivaa! Tunnit sopivat erittäin hyvin aloitteleville kuntosaliharrastajille, mutta myös kokeneempi treenaaja saa tehtyä kovan treenin valitsemalla raskaammat painot.

6-pack 2A

6-pack on monipuolisesti keskivartaloa kuormittava lihaskuntotunti. Tunnilla tehdään alkulämmittely keppijumpalla, jonka jälkeen erilaisilla liikkeillä haetaan mukava hapotus koko keskivartaloon. Vastuksena käytetään oman kehon painoa ja yhtä välinettä, esimerkiksi kahvakuulaa. Liikkeet tehdään ajan puitteissa, ei rytmissä, joten tunti sopii hyvin aloittelijoille. Liikkeistä löytyy haastavia versioita, joilla kovakuntoisetkin saavat tehokkaan treenin.

SYKKEENNOSTO JA KESTÄVYYS

Rasvanpolttopyöräily 2A

Tunti polttaa kirjaimellisesti rasvaa. Hiki laitetaan virtaamaan helpoilla työosuuksilla, jotka tapahtuvat matalilla sykealueilla. Matkaan mahtuu myös muutama sykkeennosto-osuus. Tunti soveltuu kaikentasoisille polkijoille, jotka haluavat tiristellä rasvaa kropasta.

Valitse tunnille kovapohjaiset kengät tai sisäpyöräilykengät.

Tehopyöräily 3A

Tunti on intensiivinen ja tehokas! Vastusta ja vauhtia vaihtelemalla pääset haastamaan itsesi pyörän selässä. Treenin aikana syke nousee taatusti ja kroppa joutuu koville. Musiikkina tunnilla on uusia ja vanhoja hittejä.

Valitse tunnille kovapohjaiset kengät tai sisäpyöräilykengät.

HIIT-pyöräily 3A

Tehot irti! Erilaisilla ja eri pituisilla vedoilla pääset haastamaan itseäsi ja testaamaan maksimisykkeitä. Kunto kasvaa ja rasvaa palaa!

Valitse tunnille kovapohjaiset kengät tai sisäpyöräilykengät.

Teemapyöräily 3A

Tunnilla poljetaan joka kerta vaihtelevin teemoin. Musiikki sekä polkemisrytmit ja -tehot vaihtelevat teeman mukaan, mutta joka kerta hiki taatusti lentää! Teemoina muun muassa: mäkinen maasto, intervallit, rock, pop, kesähitit…

Valitse tunnille kovapohjaiset kengät tai sisäpyöräilykengät.

Bailatino 2B

Tunnilla tanssitaan lattaritansseja. Bailatinossa tärkeintä on liikkumisen ilo ja

hyvä ilmapiiri – nautitaan musiikista ja tanssisarjojen oppimisesta. Tunti sopii kaikenikäisille, kuntoon tai sukupuoleen katsomatta.

KEHONHUOLTO

Kehonhuolto 1A

Fysioterapeutin ohjaama monipuolinen liikkuvuusharjoitus. Tunnilla   tehdään monipuolisia harjoitteita ja dynaamisia venytyksiä. Apuna   voidaan käyttää myös jumppakeppiä ja joogatiiliä.

Tunnilla ollaan ilman kenkiä.

Pilates 1B

Pilates on kokonaisen ihmisen muodostavan kolminaisuuden - kehon, mielen ja hengen - täydelliseen sopusointuun saattamista. Pilatesharjoittelu kehittää kehoa tasaisesti ja yhdenmukaisesti. Tavoitteina ovat kehon oikea linjaus, tasapaino ja hyvä ryhti. Pilateksen alkeiskurssilla perehdymme klassisen pilateksen matto-ohjelmaan turvallisesti perusperiaatteiden ja liikkeiden kautta. Jatkotunneille vaaditaan alkeistason hallinta.

Tunnilla ollaan ilman kenkiä.

Astangajooga 2B

Astanga on fyysistä ja dynaamista joogaa, joka lisäksi venyttää ja voimistaa kehoa. Harjoituksessa yhdistetään liike ja tietoinen hengitys. Astanga kehittää fyysisiä ominaisuuksia, kuten kehonhallintaa ja lisäksi mentaalista puolta, parantaen esimerkiksi keskittymiskykyä. Astangajoogan alkeiskurssilla harjoitellaan oikeaa hengitystekniikkaa, lihaslukkojen käyttöä sekä alkeistason asanoita eli asentoja. Alkeiskurssilla edetään hitaasti ja turvallisesti; se sopii kaikille. Jatkotunneille vaaditaan alkeistason hallinta.

Tunnilla ollaan ilman kenkiä.

Yin&Yang-jooga 2B

Yin&Yang -jooga yhdistää rauhoittavan, syvävenyttävän Yin-tunnin ja dynaamisen, vahvistavan flow-tunnin (=Yang) yhdeksi tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Tunti aloitetaan lyhyellä hengitys- eli pranayama-harjoituksella, jonka jälkeen siirrytään hengityksen johdattamana modifioituihin aurinkotervehdyksiin. Flow-osuudessa haetaan kehoon vahvuutta, joustavuutta sekä lämpöä. Loppuosa tunnista on Yin-harjoitus, jossa tehdään pitkäkestoisia venytyksiä rauhoittaen kehoa ja mieltä. Tunnin teema ja järjestys vaihtelee. Tunti sopii myös aloittelijoille.

Tunnilla ollaan ilman kenkiä.

Syvävenyttely 1A

Syvävenyttely on kehonhuoltotunti, jossa pyrkimyksenä on lihasten lepopituuden pidentäminen ja kireyksien avaaminen. Tämä tapahtuu pitkäkestoisilla venytyksillä yhdistettynä oikeanlaiseen hengitystekniikkaan. Tunti sisältää kevyen alkulämmittelyn seisten sekä pitkät venytyssarjat matolla.

Tunnilla ollaan ilman kenkiä.

Venyttely 1A

Tunnilla huolletaan ja palautetaan kehon lihaksistoa keskipitkillä venytyksillä.

Tunnilla ollaan ilman kenkiä.

PhysioFit 2A

PhysioFit on ryhmäliikuntamuoto, joka sopii kaikenkuntoisille. Tunneilla harjoiteltavat liikkeet ovat tehokkaita ja selkeitä perusliikkeitä. Huolellisesti valittu musiikki inspiroi liikkumaan ja tukee liikkeiden suorittamista. Ryhmää ohjaa PhysioFit-koulutuksen käynyt fysioterapeutti. Toiminnalliset harjoitteet kehittävät kehonhallintaa sekä tasapainoa ja pilatestyyppisillä lattialiikkeillä pyritään parantamaan etenkin keskivartalon lihasten voimaa ja koko kehon liikkuvuut­ta. Tavoitteena on parantuneen kehonhallinnan kautta ehkäistä selkäkipuja ja lisätä hyvää oloa!