Blogi

16.11.2018

RIPPE UUDEN EDESSÄ, osa 1

Rippe Riikosen bodyn aikaansaaminen vaatii vuosien työn ja tuskan: laatikoittain kaljaa ja muita päihdyttäviä juomia, tuhansia kartonkeja tupakkaa, mahtavat vuoret rasvaisia pikaruokia kotona ja kaupungilla, karkkeja ja muita namituksia ja koko ajan lisääntyvää sohvalla makailua.
Kaljan juonti jäi kokonaan jo vuosikausia sitten, tupakointikin on vain muisto. Muilta osin kehitys jatkui ja jatkui. Pehmeää painoa oli jo puolitoistasataa (noin 150) kiloa. Vuosi sitten tuli diabetes.
Täytelakujen ja muun näkyvän sokerin jättäminen vei painosta kympin verran, hyviä liikkumissuunnitelmia oli paljon. Suunnittelematta, ja melkoisena yllärinä, tulikin kesällä infarkti. Siitä pelastuminen oli ihan tipalla. Kissan ansiosta apu tuli ajoissa, mutta kunto romahti entisestään.
Terveysammattilaiset soittivat hälytyskelloja! Rippe myönsi heidän olevan oikeassa. Kesäteatterin salskea ensirakastaja ja painimattojen vääntäjä elivät ehkä muistoissa, peilissä niitä ei näkynyt.
Väsynyt ja turhautunut mies ei tiennyt mitä tehdä, eikä ollut ihan vakuuttunut yrittämisen kannattamisestakaan. Kyllä hän tiesi aika paljon urheilusta, päämäärätietoisesta treenaamisesta. Muistissa kukki joitain innostuneita, mutta epäonnistuneita aloituksia. Kantona kaskessa törrötti proosallisesti rahan puute. Työttömän eurot nyt ovat sitä mitä ovat.
Tässä tarinassa on hyviä haltijoita. He tarjosivat pelastuksen mahdollisuuden. Entiset painisalikaverit ja muutamat muut kamut panivat hatun kiertämään. Rippe sai vuodeksi salikortin ja ohjauksen Villen huomaan, eli siis Colousseumille.
Niinpä Rippe aloitti elämänsä ensimmäisen kuntosalitreenin keskiviikkona kello 10. Sitä edelsi tiukka tutustumis- ja kokeilukierros Villen valppaassa valvonnassa ja ohjauksessa.
Salilla Ripestä ei muovata uimarantojen leijonaa eikä painonnoston uutta mestaria. Nyt tehdään terveysliikuntaa. Sen hyväksyminen vaati uudenlaista nöyryyttä. Pullistelu ei kuulu ohjelmaan
Rauta nousee ja laskee, laitteet kolisevat, painoja on nollasta muutamaan kymppiin. Haussa ovat oikeat liikeradat.
Viikko-ohjelma on vaikuttava: Lihastreeniä maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, aerobista tiistaina ja torstaina. Kävelyä, hyvää hyötyliikuntaa, uimahallikin on ohjelmassa. Lauantai vapaa, mutta jo sunnuntaina Rippe suunnittelee osallistuvansa poikansa, avovesiuimari Justuksen, mukana voimatreeneihin.
Seuraavan kahdentoista kuukauden aikana painon pitäisi tippua noin kilo viikossa. Ville pitää sitä täysin mahdollisena. Rippe on mitä ilmeisemmin samaa mieltä, vaikka sanookin, että päivä kerrallaan.
Painonpudotus helpottaa sydämen työtä, se tekee hyvää diabetekselle, mielialalle ja ulkonäöllekin. Tekisi muuten hyvää monelle muullekin!

- Marjut Vuotila -

Rippe salilla Rippe salilla2
Ripen ensimmäisellä kuntosalitreenillä oli tsempparina Justus ja haussa oikeat liikeradat. Kun tarkkaan katsot, huomaat, että tanko on tyhjä.

Suomen Vahvin mies Mika Törri lahjoitti Ripelle ja Justukselle treenipaidat omasta varastostaan.

 

 

 

 

 

 

21.12.2018

RIPPE RIIKOSEN VUOSI, osa 2

"Ei se syö enää pullaa" vastaa Justus, jos joku haluaa lähettää pullaterveisiä hänen isälleen, Ripelle.

Rippe Riikosen ensimmäinen kuukausi Villen laatimalla kunto ja ravinto-ohjelmalla on antanut ”oikeansuuntaisia” tuloksia. Hapenottokyky on parantunut ja se merkitsee mm. entistä helpompaa ja mieluisampaa kävelyä Vuoksen varrella. Paino on tippunut kilo ja viikko tahdilla.

Ville painottaa, että Ripen tapauksessa, kun mies joutuu aloittamaan melkoiselta takamatkalta, tärkeintä on ensimmäisillä viikoilla saavuttaa elämäntapamuutos. Se tarkoittaa säännöllisen kuntoilun ja kaikenlaisen liikkumisen kuulumista normiarkeen.

Rippe on huomannut joidenkin ystävien ja kylänmiesten suhtautuvan hänen uuteen ruokavalioonsa samoin kuin aikoinaan kaljoittelun lopettamiseen.

"No voithan sie nyt yhden ottaa. Ei tässä niin paljon rasvaa ole. Älä niuhota, ei nyt niin tarkkaa ole."

Mutta kun se on ja Rippe tietää sen.

"Villen ruokaohjeet ovat selvät ja niillä mennään. Eikä niissä oikeastaan ole mitään uutta ja järkyttävääkään. Kaupassa pitää olla tarkkana, katsoa mitä ostettavat sisältää. Grilliruoka ja kaikki mättöruoka on pois pelistä."

"Piparit ja tortut eivät tähän jouluun kuulu, eivätkä kai seuraaviinkaan. Se ei nosta surua puseroon. Kinkkua, sitä tyhkäkohtaa, saa syödä ja karjalanpiirakankin ainakin juhlahetkinä. Sen päällä voi olla joskus kevytleikkeitä, niin kuin kalkkunaa, mutta ei juustoa."

Ripen jouluun kuuluu pikkujouluviikonloppu Justuksen kanssa. Se on jo vietetty ja dieetti piti ja toimi. Ison joulun juhlaa hän viettää Pohjois-Karjalassa, vapaaehtoisena päivystäjänä Helppi-yhteisössä päihdekuntoutujien kanssa.

"Siellä on Suomen vahvimman miehen, Mika Törrön, treenisali minunkin käytettävissä. Se on hyvä. Ja jouluruokia nautin Villen ohjeilla."

- Marjut Vuotila -

Olet tässä: Home Blogi